tekst bij foto

Het begin.

Na 40 jaar modelbouw, van RC modellen, spelen met treintjes, van statische zeilschepen tot aan restauratie van oude scheepsmodellen, vind ik het tijd van wat van mijn kennis over te dragen.
De hierna volgende blz. maken een groot deel uit van deze web-site. Ze komen voort uit jarenlange ondervinding, zelfstudie met vallen en opstaan, met mislukkingen. Ze komen door het lezen van veel vakliteratuur, het lezen van tijdschriften, het afschuimen van verschillende websites. We gaan iets dieper in op de algemeenheden, gereedschap, soorten materiaal, kennis van de soorten lijmen, verf en hoe er mee om te gaan. Nemen van foto's , "hoe doe je dat" enz. Dus meer de technologie van de hobby.
Technologie die zowel kan dienen voor plastic modelbouw, varende modellen, statische modellen en niet alleen voor modelschepen. Ik ga niet beweren dat al wat volgt, mijn originele ideeën zijn. Zelfs mocht ik denken dat ze origineel zijn, de kans bestaat dat iemand anders hetzelfde heeft gedacht en uitgevoerd.
Ik wil gewoon trachten, al wat ik weet op mijn eigen wijze over te dragen aan de lezer, in de hoop dat hij er wat uit kan putten.
Mijn ideën , mijn raadgevingen zijn geen wet. Er zijn verschillende manieren om een probleem op te lossen. Ik wil dan ook niet gaan beweren dat mijn werkwijze de enige juiste is.
Mocht u , geachte lezer, ergens iets vinden dat niet correct is geef me dan aub een seintje, zodat ik de zaken kan rechtzetten. Wegens de vele spam die er tegenwoordig is ---> Mocht je willen antwoorden vergeet dan niet de "-at-"; te vervangen door @
Alle vragen beantwoorden of ze zelfs maar voorzien is menselijkerwijze niet mogelijk. Ik kan het zeker niet.
Graag zou ik u willen uitnodigen om eens naar ander modelbouwers te kijken en te zien hoe zij de verschillende techn ieken toepassen en . Er bestaan daarvoor verschillende fora. Ikzelf ben dan ook bij een Nederlandstalig forum actief. Er wordt daar dan ook veelvuldig informatie uitgewisseld om zo weer tot betere en mooiere resultaten te komen. Wilt u toch ook eens kijken op zulks forum, dan kan ik dit van harte aanbevelen. Stel er gerust us vragen of leg er uw probleem voor. Uw mede-forum leden zullen u graag helpen of van antwoord dienen.


submenu terug verder