foto modelbouwer

Ik zelf

Wie ben ik ?

foto beagleBEAGLE : Is niet mijn echte naam maar mijn nickname. Hij komt van de rasnaam van het lief hondje dat we in huis hebben.
BEAGLE : [bi:gl] brak; fig speurhond Beagle
BEAGLE : Is tevens de naam van het onderzoeksschip. Dit schip werd vooral bekend sinds C.Darwin - een passagier op de tweede reis - zijn beroemd boek schreef over de evolutie theorie. Deze theorie steunde dan ook op de observaties die hij had gemaakt tijdens de vier jaar durende reis aan boord van dit schip.
BEAGLE : Staat dus ook als benaming voor de miniatuur scheepswerf hier in huis, waar ik oude vergane glories van model-zeilschepen restaureer.

Maar meer specifiek: Fanatiek modelbouwer en computerkenner van het eerste uur.

Iets over mezelf
Geboren op 20 April 1943 te Antwerpen. Een deel van mijn jeugd heb ik doorgebracht in een kostschool, gelegen in de deelgemeente Grasheide(Putte bij Mechelen). Verder ben ik gedeeltelijk opgevoed door mijn grootvader. Het is hij die mij de microbe van scheepsmodelbouw heeft doorgegeven.Ik heb school gelopen te Antwerpen.
Daarna een 'man' geworden bij het Belgische leger ( '64-'65) . Eerst opleiding te Leopoldsburg en daarna naar Duitsland (4e Chasseurs a Cheval'.(4CHCH) ... Recce-- gekazerneerd in Werl/Arnsberg ). Ik ben dus één van die Vlamingen die in een Franstalig regiment heeft gediend. Heb het vrijwillig gekozen hoor.!

Vanaf 1963 dus voor en na de legerdienst in dienst getreden van een Franse firma die zich bezighield met Mecanographie. Daar heb ik als technicus nog de eerste computers met lampen leren kennen. Later werden het transitoren en nog veel later werden het IC's als bouwstenen. Vanaf 1980 terecht gekomen in de microcomputers. Ik heb dus nog de Apple-II, de Apple-IIII, de Lisa en de Macintosh gekend. Daarna ging de firma IBM-klonen verkopen, Dus heb ik heel de evolutie van DOS 2.0 tot DOS 6.1 en later van Windows 2.3 tot Windows 98 meegemaakt. Mijn loopbaan : technicus-->; programmeur-->; Analyst -->; Systeem analyst -->; Helpdesk en tenslotte EDP-manager geweest.
Sinds ik op rust ben is weer terug naar de oude liefde en heb ik de MS-Win buitengezet en werk nu met de MacOS-X

Tengevolge van twee hersenbloedingen bij mijn echtgenote, sta ik al vele jaren in voor haar verzorging en revalidatie .
In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met mijn oude hobby, nl. het maken van modelschepen. Mijn interesse gaat vooral naar de oude zeilschepen van 1650-1830. Ik heb ook een speciaal zwak voor de kleine Nederlandse en Belgische platbodems. Ondertussen heb ik mij gespecialiseerd in de restauratie van oude model-zeilschepen.
Ook heb ik een kursus 'Restauratie' aan de Academie van Wilrijk, richting kunstambachten gevolgd. ( Bij gelegenheid restaureer ik ook oude schilderijen.)